MANIFEST

Wie geld heeft maakt geld. Met de komst van blockchain werken we bovendien niet langer zelf, maar laten we nieuwe technologieën vóór ons werken. En hoe? Zogenoemde ‘trading bots’ verhandelen aandelen op de digitale markt. Trading bots werken 24/7 en handelen zonder emotie; het zijn precies dié aspecten die trading bots winstgevender maken dan de mens.

Blockchain is een innovatief geldsysteem dat veel centrale instellingen -zoals banken- in meer of mindere mate overbodig maakt;  zou dat een antwoord zijn op de buitensporige macht van het particuliere bankwezen? Op de ongelijkheid tussen arm en rijk in de maatschappij? De paradox: handelen in cryptocurrencies slechts toegankelijk voor mensen met strategisch inzicht in de financiële markt. En daarvoor is kennis benodigd. En geld. De toenemende populariteit van blockchain is niet het antwoord, maar het startpunt voor de groeiende kloof tussen arm en rijk. 

Wij geloven dat blockchain niet slechts bedoeld is voor de rijken en vooruitstrevenden, maar juist een revolutie in de financiële wereld kan betekenen. Een eerlijker geldsysteem dat naast de welvarenden, juist de groep die het zo hard nodig heeft ondersteunt. Wij vinden dat het tijd is om met cryptocurrency niet langer de individuele rijkdom te vergroten, maar wijdverspreide armoede tegen te gaan. Een vooruitstrevende bijdrage aan mens en natuur. Zodat crypto een waardevolle bijdrage levert aan belangrijke zaken als natuurbehoud en de toegankelijkheid van school, sport en cultuur voor iedereen in Nederland. Ook voor mensen in armoede kunnen we kleine geluksmomenten creëren die van grote waarde zijn voor de geestelijke en fysieke gezondheid. Iedereen moet een kans krijgen om te kunnen meedraaien in de maatschappij. En dat kunnen we samen doen.

OVER BOTS FOR HUMANITY 

Bots For Humanity is opgericht in 2021 door Reint Tiggelaar; een nuchtere jongen uit de ‘Metropool van het Noorden’ die steeds vaker vraagtekens zet bij ons financiële systeem. Het crypto-donatieplatform is het eindproduct van zijn jarenlange verwondering over onze wijze van doneren, zijn reis door de wereld van blockchain en de behoefte om de maatschappij te helpen. Met Bots For Humanity ontwikkelde hij een stichting die slim doneren mogelijk maakt; waar meer samenwerken meer impact betekent. Een stichting waar community de boventoon voert.

In de naam Bots for Humanity schuilt het gedachtegoed van de oprichter. Hoe kunnen we cryptocurrency laten werken voor mensen die het écht nodig hebben? Reint gelooft dat er een manier is om financiële winst te delen zónder verlies te lijden. Een slimme manier om goede doelen mee te laten profiteren van een positieve koersstijging. Met de stichting Bots For Humanity wil hij onder andere school, sport en cultuur voor iedereen in Nederland toegankelijk maken en volop inzetten op duurzaam natuurbehoud. Bovendien geeft hij donateurs een kans om zelf winst te behalen met hun donatie. Bots for Humanity is het donatieplatform van de toekomst.