Frequently Asked Questions

Grote kans dat u vragen heeft, hier proberen we die zo goed mogelijk te beantwoorden. Staat u vraag er niet tussen of wilt u graag meer uitleg over een bepaalt onderwerp? Mail ons dan op onderstaand adres. 

Een trade (ro)bot is een stukje software die automatisch op bepaalde momenten een cryptocurrency koopt of verkoopt. Dit gebeurt aan de hand van strategieën ontwikkelt door traders en developers. 

Dit heeft een aantal redenen. De eerste is omdat een bot geheel geautomatiseerd is. 24 uur per dag, 7 dagen in de week staat de bot aan en worden er orders geopend en gesloten dus ook als u slaapt of aan het werk bent. De tweede reden is emotie, de mens maakt beslissingen door af te gaan op ons gevoel en die beslissing kan niet altijd de juiste zijn. Helemaal niet als die beslissing gemaakt moet worden onder hoge druk of met grote geld bedragen. Een bot voert uit, die doet precies waarvoor die is ingesteld dit haalt een groot risicofactor weg. 

We raden u aan om de bot minimaal 3 maanden op uw account aan te laten staan. De reden hiervan is omdat de bot zich moet positioneren in de markt. Op langer termijn in een bot zitten geeft meestal betere resultaat dan op korte termijn. De bot moet de kans krijgen op goede momenten te kopen en te verkopen. 

Voor de pilot staat uw geld op uw eigen Binance account. Wij kunnen daar niet aankomen. Uiteraard is het aan u om de beveiliging van uw account op orde te hebben. In de documentatie die u van ons krijgt voor de pilot zullen wij u zo goed mogelijk uitleggen hoe u dat moet doen. 

Met de goede doelen willen we zichtbare doelen behalen. Met hen gaan we in overleg welk doel zij graag willen bereiken. Per goed doel is dat verschillend, een voorbeeld; een organisatie heeft 10 laptops nodig voor kinderen om huiswerk te maken. De laptops hebben een totale waarde van x aantal euro’s. Dit is een zichtbaar doel met duidelijke kaders, zodra het streefbedrag is behaald wordt de winst uitgekeerd aan het goede doel. Een ander voorbeeld; een sportclub wil graag dat ook kinderen kunnen mee sporten waarvan de ouders te weinig geld hebben om contributie te kunnen betalen. We stellen vast hoeveel kinderen zij graag willen steunen en dat staat dan weer gelijk aan een bedrag. Wederom een zichtbaar doel met duidelijke kaders. 

na elke trade zorgt de bot ervoor dat de winst eerlijk wordt verdeelt. van de winst gaat er 60% naar het goede doel, 30% naar de stichting en 10% naar de donateurs. Na elke trade kunt u dus direct zien of uw gedoneerde bedrag meer waard is geworden. 

Traden kost tijd. De bot heeft nog niet de kans gehad om een positie te open en te sluiten. 

Helaas is dit mogelijk en dit kan meerdere redenen hebben. De bot zit op dit moment in een trade alleen is de coin waarin hij zit iets in waarde gedaald. De markt beweegt continu en het gebeurt vaak dat een coin iets omlaag gaat om vervolgens te stijgen en winst te pakken. Een andere reden kan zijn dat de bot in een coin zat en die helaas met verliest heeft moeten verkopen. Dat heeft de bot met die reden gedaan om erger te voorkomen. 

Nee. De bot doet dingen met een reden en grijpt zelf in als dat nodig is. 

Uiteraard zijn er risico’s, helaas kunt u uw geld verliezen. Maar als u geld verliest dan komt er geen geld in de pot voor de goede doelen die wij steunen. Het is dus in het algemeen belang dat de bots winst maken. Door de bots nauw te monitoren en de markt goed in de gaten te houden, proberen we de risico’s zo klein mogelijk te houden.